جستجو
گروه محصولات
    Menu Close
    Back to all

    گروت‌ چیست؟ و انواع گروت‌ها

    گروت چیست؟

    گروت (Grout) یک مایع چگال می‌باشد که به طور معمول از ترکیب آب، سیمان، ماسه و افزودنی‌های شیمیایی تشکیل شده و از آن برای پرکردن فضای خالی و درز و شکاف‌های عمیق و به طور کلی تقویت سازه‌های موجود استفاده می‌شود.

    امروزه ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی ملزم به تراز بودن بسیار دقیق می‌باشند و ارتعاش حاصل از عملکرد آنها موجب ایجاد تنش و استرس در فوندانسون می‌شود. از این رو نمی‌توان آن‌ها را مستقیماً روی سطح نهایی بتن اجرا شده جای‌گذاری کرد. مقاومت بسیار بالای گروت باعث استفاده روزافزون از این ماده در کارگاه‌های ساختمانی و صنعتی شده است.

    در رده‌بندی مقاومت‌ها به دو دسته مقاومت فشاری و مقاومت کششی تقسیم می‌شود. مقاومت فشاری توانایی است که گروت می‌تواند به واسطه آن وزن تجهیز یا ستون را منتقل نماید و مقاومت کششی خاصیتی است که باعث می‌شود اجزای گروت بعد از خشک شدن در برابر نیرو های وارده بخصوص نیروهایی که در اثر لرزش ماشین آلات وارد می‌شود به خوبی مقاومت نماید.

    یکی از کاربردهای مهم گروت خاصیت انتقال بار است، که با استفاده از آن ستون و یا تجهیز نصب شده وزن و فشار را از طریق بیس‌پلیت (صفحه ستون) به سطح زیر خود منتقل می‌کند. در فرآیند نصب در اختیار داشتن سطحی با اتکای صد درصد بسیار مطلوب است. لذا گروت با توجه به خاصیت روانی و افزایش حجم (انبساط) کنترل شده، باعث می‌‌شود از پرشدن کامل تمامی خلل و فرج‌ها و تخلیه هوای زیر بیس‌پلیت و ایجاد حداکثر سطح اتکا به فوندانسیون اطمینان حاصل شود.

    دقت در انتخاب مصالح، رعایت نسبت‌های استاندارد و همچنین استفاده از افزودنی‌های مناسب شیمیایی در گروت‌ریزی از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. لذا از سال ۱۹۵۰ میلادی به منظور کاهش خطا در فرآیند استاندارد تولید گروت و همچنین سهولت در اجرای گروت‌ریزی شرکت‌های تولیدی روی به تولید بسته‌های خشک از پیش مخلوط شده به صورت پودری نمودند که تنها با اضافه نمودن میزان مشخصی آب آماده مصرف نهایی خواهد شد.

     

     

     

     

    گروت و انواع آن

    دلایل گروت‌ریزی

    در بسیاری از کارگاه‌های صنعتی یا ساختمانی به دلیل مشکلات اجرایی یا طراحی اولیه سطح نهایی بتن با ترک، شکاف و یا عدم پر‌شدگی مناسب با مصالح (‌کرم خوردگی‌) رو به رو می‌‌شود. هم چنین نیاز به ماده‌ای مناسب برای پر کردن فضای خالی بین صفحه ستون‌ها (بیس‌پلیت) و فوندانسیون، مجریان را مجاب به استفاده از گروت می‌نماید تا ضمن ایجاد مقاومت فشاری و کششی مناسب در محل مورد نظر آن را در مقابل فرسایش در محیط‌های پر‌چالش محافظت نماید.

     

    در زیر نمونه‌های از مصارف خاص گروت را مشاهده خواهید کرد:

     

    • در زیر پایه ماشین‌آلات برای اطمینان از تراز بودن دقیق و تضمین انتقال صحیح بارهای مکانیکی به فوندانسیون

     

     

    • در بلبرینگ پل‌ها برای اطمینان از پایداری مناسب عرشه پل بر روی شمع‌های پل

     

     

     

    • در داکت کابل‌های پیش‌تنیده برای محافظت از کابل‌های فولادی در مقابل فرسایش و خوردگی

     

     

    انواع گروت

    بسته به افزودنی‌های شیمیایی و مواد مصرفی در ساختار گروت مورد استفاده، می‌توان کاربردهای متفاوتی از آن را انتظار داشت که هر کدام مزیت‌های خاص خود را دارند.

     

    گروت‌های پایه اپوکسی رزین: این گروت‌های سه جزئی شامل رزین اپوکسی، سخت‌کننده (هاردنر) پلی‌آمین و فیلرهای مخصوص می‌باشد که در نسبت‌های مشخص به خوبی با هم ترکیب و آماده مصرف می‌باشد. در گروت‌های پایه اپوکسی رعایت نسبت اجزا از اهمیت بالاتری برخوردار است و باید تمامی رزین پایه با کل هاردنر موجود به صورت کامل ترکیب شود. نکته تاثیرگذار دیگر ترکیب یکنواخت مخلوط می‌باشد. عدم ترکیب مناسب منجر به پراکندگی میزان مقاومت فشاری و کششی در کار شده و ما را از هدف داشتن سطح اتکا مناسب و توزیع نیروها دور می‌نماید.

     

    مقاومت در برابر حملات شیمیایی، چسبندگی بالا، انقباض در حدود صفر و مقاومت مکانیکی بالا از جمله خواص این دسته از گروت‌ها می‌باشد.

     

    گروت پلی‌متیل متا اکریلات، گروت دو جزئی که بر پایه رزین‌های اکرلیک واکنشی می‌باشند. پس از اعمال سطحی صاف و یکنواخت خواهیم داشت. نیاز به آب‌دهی (کیورینگ) کم پس از اجرا از مزیت‌های این رده می‌باشد.

     

    گروت‌های پایه سیمانی، مصالحی پیش‌ساخته پودری شامل سیمان هیدراته، سنگ‌دانه با دانه‌بندی مشخص و مواد افزودنی مختلف می‌باشند که تنها با اضافه کردن آب با کیفیت با نسبت مشخص شده و مخلوط مناسب آن به مدت ۲ الی ۳ دقیقه آماده مصرف می‌شوند. از روش‌ها و انواع گوناگون افزودنی‌ها جهت جبران انقباض در گروت‌های پایه سیمانی استفاده می‌‌شود. نسبت آب به مصالح مصرفی بسیار حائز اهمیت است و همچنین کیفیت آب مصرفی در رسیدن به حداکثر مقاومت نهایی، بی‌تاثیر نیست و عموماً پیشنهاد می‌شود از آب شهری (خوراکی) برای این منظور استفاده شود. روانی، عدم انقباض و انبساط کنترل شده از خواص این خانواده گروت‌ها می‌باشد.

     

    مقایسه گروت‌های پایه سیمانی و پایه رزین

    دقت در انتخاب نوع گروت با توجه به کاربرد مورد نیاز درحین طراحی و برنامه‌ریزی برای اجرا امری بسیار حیاتی می‌باشد. هر یک از این نوع گروت دارای خصوصیات و عملکرد مشخص و منحصر بفردی می‌باشند که بسته به شرایط و نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. گروت‌های سیمانی مقاومت فشاری بالایی دارند ولی در صورتی که مقاومت کششی بیشتر مدنظر باشد باید از گروت‌های اپوکسی استفاده نماییم. در گروت‌ریزی اپوکسی باید دقت عمل بیشتری در هنگام اجرای آن لحاظ نماییم. تصویر زیر خلاصه‌ای از تفاوت در ویژگی‌های گروت‌های پایه اپوکسی و گروت‌های پایه سیمانی می‌باشد و می‌توان آن را راهنمای مناسبی برای انتخاب بهترین نوع گروت در نظر گرفت.

     

     تفاوت در ویژگی‌های گروت‌های پایه اپوکسی و گروت‌های پایه سیمانی

     

    گروت پایه سیمانی (گروت سیمانی)

    این ماده یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است که ترکیبی شامل آب، ماسه، سیمان و افزودنی های دیگر مانند سنگ دانه های سیلیسی و بزرگ با ضریب اصطکاک بالا می‌‌باشد.از گروت سیمانی برای اتصال بیس پلیت و فونداسیون ها، پر کردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ ساختمان، انواع ماهیچه‌کشی‌ها، ساخت قالبها و … استفاده می‌‌شود.

     

    کاربرد گروت پایه سیمانی

    به طور کلی، از گروت سیمانی در مواردی که دو المان سازه‌ای نسبتاً به یکدیگر نزدیک باشند و فاصله آنها کم باشد، برای اتصال دو سطح با مقاومت کششی بالا استفاده می‌شود. گروت سیمانی با خاصیت افزایش حجم کنترل شده‌اش، فضای خالی میان دو اِلِمان را پُر می‌کند و هیچ خللی بر جای نمی‌گذارد. یکی دیگر از شاخص‌ترین ویژگی‌های گروت سیمانی این است که این محصول در مقایسه با بتن، از مقاومت بسیار بالاتری برخوردار بوده و بر اساس نوع خود می‌توان روان‌روی بالایی در کنار پروسه ساخت و آماده سازی ساده‌تر را ارائه دهد.

    گروت سیمانی کاربرد بسیار زیادی در ساختمان‌سازی دارد. می‌توان گفت کاربرد آن به کاربرد ملات سنتی شباهت بسیاری دارد. از گروت سیمانی در نصب ریل ماشین‌آلات، برینگ پلها، بلت‌ها و حایل‌ها استفاده می‌‌شود و به دلیل عدم انقباض، برای زیر صفحه ستون‌ها و آنکربولت‌ها نیز به کار می‌رود. علاوه بر تمام این‌ها، گروت سیمانی در فونداسیون‌های صنعتی نیز به کار برده می‌شود. در صنعت از آن برای ثابت نگه داشتن آنکربولت‎های نسبتاً بزرگ صنعتی استفاده می‌‌شود. کارآیی بالای این محصول و سهولت کار با آن سبب شده که حتی در سازه‌های سنگین و حتی سازه‌هایی که در معرض خوردگی و شرایط سخت محیطی قرار دارند نیز از گروت سیمانی استفاده کنند. برخی ار کاربرد آن‌ها در زیر آمده است:

    • پر کردن انواع حفره‌ها و شکاف‌ها
    • زیر پایه‌های دکل‌های برق
    • زیر پایه‌های دستگاه‌های صنعتی
    • زیر صفحه ستونها و بیس‌پلیت‌ها
    • کاشت بولت

     

    روش استفاده از گروت پایه سیمانی

    از گروت‌های پایه سیمانی می‌توان به روش‌های مختلف و با استفاده از ابزار متفاوت استفاده کرد. ریختن به صورت مایع روان، تزریق با استفاده از ابزار مخصوص و استفاده به صورت ملات خشک از جمله آن‌ها می‌باشد. استفاده صحیح از گروت باعث افزایش کیفیت، دوام، کارایی و مقاومت می‌‌شود از این رو دارای اهمیت ویژه‎ای می‌‌باشد.

     

    برای آماده‌سازی گروت لازم است پودر محصول را به میزان کافی با آب مخلوط نمایید تا تبدیل به ترکیبی همگن و یکنواخت شود. نکته مهم اینکه نباید مقدار زیادی آب داخل آن بریزید، زیرا موجب کاهش میزان مقاومت فشاری شده و در گیرش نهایی اختلال ایجاد خواهد کرد. بهتر است گروت سیمانی دور از نم، سرما و رطوبت هوا نگهداری شود. در ادامه به برخی از نکات اجرایی مهم در امر گروت‌ریزی می‌پردازیم:

     

    1- سطح بتنی که بر روی آن گروت ریزی اجرا می‌گردد خود می‌بایست سخت شده و دوره انقباض آن تکمیل شده باشد.

    2- تراشیدن و جداسازی هرگونه پوسته‌های سست ازسطح بتن.

    3- سطوحی که می‌خواهیم گروت‌ریزی نماییم باید عاری از هرگونه آلودگی روغنی،گرد و غبار باشد.

    4- معمولا استفاده از پمپ باد برای پاک نمودن سطوح از گرد و غبار قبل از انجام عملیات توصیه می‌‌شود.

    5- در صورت امکان بهتر است سطح بتنی مورد گروت‌ریزی تا حدودی زبر باشد.

    6- سطح بتن از چندین ساعت قبل از گروت‌ریزی با آب اشباع شده و هرگونه آب‌های اضافی قبل از گروت‌ریزی جمع‌آوری شود.

    7- گروت را به نسبت مشخص شده به مقدار آب تمیز مورد نیاز اضافه نمایید. دقت شود نسبت آب از میزان مجاز نوشته شده در کاتالوگ محصولات بیشتر نباشد و هم چنین اضافه کردن آب به ملات سفت شده مجاز نمی‌‌‌باشد.

    8- گروت را تا به دست آمدن مخلوطی همگن و یکنواخت به خوبی هم بزنید.

    9- گروت را به روش مورد نظر در محل کار جای‌گذاری نمایید .

    10- هنگام گروت‌ریزی در فضای باز بهتر است با ایجاد سایه‌بان مناسب مانع از تابش نور خورشید به سطح کار شوید.

    11- کیورینگ و حفظ رطوبت کار در هفته اول باعث افزایش کیفیت اجرا و افزایش مقاومت نهایی می‌شود.

    12- غالباً مقدار انبساط گروت‌ها چیزی در حدود دو درصد حجمی می‌‌باشد.

    13- عموماً مقاطع گروت‌ریزی مناسب در حدود ۱۰ تا ۱۰۰ میلی‌متر در نظر گرفته می‌‌شود .

    14- در ضخامت‌های معمول، گروت‌ریزی زیر هر کف ستون، می‌بایست تماماً به صورت سریع و پیوسته و در یک مرحله اجرا شود. لذا لازم است مخلوط گروت در هر مرحله، به میزانی آماده شود که برای گروت‌ریزی سریع تعداد مشخص از کف ستون ها لازم و کافی باشد.

     

    گروت‌های پایه رزین

    برای به دست آوردن مشخصه‌های مختلف برای کاربردهای متفاوت، انواع مختلفی گروت پایه رزین وجود دارد.

     

    1)گروت‌های پایه رزین اپوکسی

    این دسته از گروت‌ها برای کارهایی که در آن‌ها نه تنها نیاز به مقاومت مکانیکی بسیار بالا در مقابل ضربه‌های سنگین و لرزش زیاد وجود دارد بلکه مقاومت در برابر حملات شدید شیمیایی از اهمیت بسیاری برخوردار است مناسب می‌باشند. این گروت‌ها دارای کاربردهای چند منظوره بسیاری  برای پروژه‌های مختلف می‌باشند ولی برخی از آنها مانند صنایع پتروشیمی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

     

    کاربردهای گروت رزین اپوکسی

    • بازار انرژی و تأمین و توزیع صنعت برق
    • صنعت نفت، تولید پتروشیمی‌، پالایش و توزیع
    • بلبرینگ پل‌ها
    • نصب ماشین‌آلات و تجهیزات سنگین

     

    مشخصات اصلی اپوکسی گروت

    هنگام کار با اپوکسی گروت‌ها دانستن برخی از ویژگی‌ها و پارامتر‌ها و رفتارهای خاص این مواد از اهمیت بالایی برخوردار است.

     

    الف) مقاومت فشاری: به عنوان حداکثر مقاومت فشاری ممکن که می‌تواند توسط یک نمونه در طی یک آزمایش فشاری استاتیک تحمل شود تعریف می‌شود.

    ب) واکنش گرمازایی: سطح واکنش گرمازا در ملات گروت اپوکسی باعث محدودیت در ضخامت لایه گروت‎ریزی می‌‌شود که البته گروت‌ریزی در دماهای پایین این مشکل را مرتفع خواهد کرد. اعمال ضخامت بیش از حد گروت اپوکسی باعث ایجاد ترک در سطح کار می‌‌شود.

    پ) سرعت گیرش اولیه: اطمینان از پایین نبودن مدت زمان گیرش و اینکه گروت اپوکسی در حین انجام کار روانی خود را از دست ندهد از اهمیت بالایی برخوردار است.

    ت) خزش: مقداری تغییر شکل ماده (تغییر در ابعاد) تحت تاثیر نیروی ثابت در بازه زمانی مشخص می‌‌باشد .

    ث) سطح اتکای مناسب: این مؤلفه توصیف‌کننده‌ی سطح تماس گروت اپوکسی با بیس‌پلیت یا تجهیزات نصب شده می‌‌باشد.

    ج) فیلر (پرکننده‌ها): در گروت اپوکسی ۸۰ تا ۹۰ درصد مواد و مصالح مصرفی را فیلرها تشکیل می‌دهند. فیلرها تأثیر بسزایی در خواص مهم محصول دارند.

     

    2)گروت پلی‌متیل متا‌اکریلات

    یک محصول دو جزئی متشکل از یک جزء مایع و یک جزء پودری می‌‌باشد که یک ملات زودگیر وخودتراز شونده بر پایه اکرلیک رزین‌های فعال می‌‌باشد .

     

    کاربرد گروت پلی‌متیل متااکریلات

    • در دمای محیط و بستر بین منفی ۱۰ درجه سانتی‌گراد تا مثبت ۳۰ درجه سانتی‌گراد
    • برای گروت‌ریزی بولت‌ها و رول پلاک‌ها
    • برای تعمیرات بتن
    • برای اتصال دو لایه با جنس متفاوت (سیمان، سنگ، بتن، فولاد)

     

    خاصیت کلیدی گروت پلی‌متیل متا‌اکریلات

    • مناسب برای گروت‌ریزی در آب و هوای سرد
    • مناسب برای زمانی که گیرش اولیه سریع مورد نیاز است

     

    قابلیت استفاده گروت پلی متیل متا اکریلات

    • ریل‌های جرثقیل
    • تاسیسات سوخت‌رسانی
    • باسکول‌ها

     

    مزایا گروت پلی متیل متا اکریلات

    • سرکوب صدا و لرزش‌ها
    • توزیع بار یکنواخت‌تری به زیرسازی
    • انعطاف‌پذیر
    • خاصیت الاستیک خوب
    • عایق الکتریکی خوب در برابر جریان‌های سرگردان
    • چسبندگی عالی بر روی لایه‌های مختلف
    • قابل استفاده به عنوان چسب قوی مقاوم در برابر نیروی برشی
    • تنش‌های مکانیکی را جذب می‌کند و طول عمر زیرسازی بتن را افزایش می‌دهد
    • عدم حساسیت به رطوبت
    • دوام بالا
    • تعمیر و نگهداری کم

    گروت در انواع مختلفی همچون گروت اپوکسی و گروت پایه سیمانی با قیمت روز در ژیکاوا قابل خرید می‌‌باشد. در ادامه به معرفی هر کدام از این محصولات می‌پردازیم.

     

    گروت سیمانی ژیکاوا

    ژیکاوا، گروت سیمانی را با کیفیت بسیار بالا و قیمت مناسب تولید و عرضه می‌کند. گروت سیمانی ژیکاوا علاوه بر کیفیت ایده‌آل از قیمت مناسبی نیز برخوردار است. برخی از ویژگی‌ها و مزایای آن :

    • خاصیت منبسط شوندگی دارد که پس از ریخته شدن، فضای خالی را کاملاً پُر می‌کند
    • مقاومت کششی و خمشی بسیار بالا
    • دارای مقاومت فشاری زیاد
    • بدون هیچگونه سنگ‌دانه آهنی و بدون خطر زنگ‌زدگی و خوردگی
    • دارای دوام مناسب و دسته‌بندی‌های مختلف برای ارائه کاربردهای متفاوت

     

    ژيكا گروت  I

    این نوع از گروت نیز در واقع ملاتی بدون انقباض است که با انبساط کنترل شده قابل استفاده خواهد بود. این محصول بر پایه سیمان و سیلیس دانه‌بندي شده مخصوص است و با استفاده از مواد افزودنی مختلفی برای بهینه‌سازي خصوصیاتی همچون انبساط، مقاومت مکانیکی و شیمیایی ساخته شده است.

    ژیکا گروت I به راحتی منبسط می‌‌شود و انبساط آن نیز تا اشغال تمامی درزها و شکاف‌هاي خالی ادامه پیدا می‌کند. ملات این محصول از پیوستگی و همگنی بسیاری برخوردار است و بدون نیاز به افزودن آب اضافی می‌تواند روانی بالایی را به دنبال داشته باشد و در پی آن نیز به سرعت به استحکام اولیه دست پیدا کند.

     

    منبسط کننده بتن  ZE-1 ، ZE-2

    یکی از محصولات خانواده گروت‌ها منبسط کننده بتن ZE-1 و ZE-2 ات. ZE-2 که با کمک جدیدترین دستاوردهاي شیمی ساختمان تولید شده از دو ویژگی مهم برخوردار است. ویژگی اول این است که کیفیتی بالاتر از منبسط کننده بتن ZE-1 دارد و دومین ویژگی نیز میزان مصرف به مراتب کمتر آن است.

    به طور کلی باید بگوییم که منبسط کننده بتن در واقع پودري است که به هنگام تهیه بتن به آن اضافه می‌‌شود و علاوه بر ایجاد انبساط، موجب کاهش آب مصرفی، افزایش روانی، جلوگیري از آب انداختن، جلوگیري از انقباض طبیعی بتن و هم چنین افزایش مقاومت مکانیکی بتن می‌‌شود. معمولا بتن‌ها پس از گیرش دچار جمع‌شدگی می‌گردند و برای جبران این مسئله و همین طور رفع مشکلات ناشی از آن، در صورت نیاز به ایجاد انبساط، از افزودنی منبسط‌کننده بتن استفاده می‌‌شود.

    موارد مصرف این نوع از گروت را می‌توان شامل ملات‌هاي سیمانی مقاوم، فونداسیون ماشین‌آلات، ستون‌هاي حمال سازه‌هاي سنگین، بتن‌ریزي در قالب‌هاي پیچیده و پر‌آرماتور نظیر پل‌ها، تونل‌ها و اسکله‌ها و .... دانست.  روش مصرف منبسط‌کننده بتن  ZE-1  و ZE-2نیز به این شکل است که با توجه به میزان انبساط و همین طور مقاومت مورد نیاز می‌توانید آن را بر اساس دستور مصرف به بتن افزوده و به خوبی مخلوط نمایید. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که باید از آب مصرفی بتن خود به مقدار نسبتا زیادی بکاهید.

     

     

     

    ژيكا گروت NG – 1000

    ژيكا گروت NG – 1000 را نیز می‌توان ملاتی بدون انقباض دانست که با انبساط کنترل شده، می‌تواند برای گروت‌ریزي‌هاي دقیق با ضخامت 10 میلی‌متر به بالا و همین طور پاسخ‌گویی به نیازهاي صنایع سنگین مانند نفت، پتروشیمی، سیمان و صنایع دریایی بسیار مناسب و کارآمد باشد.

     

    ژيكا گروت NG – 700

    ژيكا گروت NG – 700 در واقع ملاتي بدون انقباض است که با انبساط كنترل شده می‌تواند برای تمامی كارهاي عمومي گروت‌ريزي، تقويت پي‌ها، فونداسيون ماشين‌آلات و همین طور ساختمان‌هاي بلندی كه احتياج به تحمل بارهاي فوق‌العاده سنگين دارند مورد استفاده قرار گیرد.

     

     گروت سیمانی با قیمت مناسب و با کیفیت بالا شرکت ژیکاوا بهترین گزینه است. برای اطلاع از آخرین قیمت و خرید گروت سیمانی ژیکاوا، با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

    تماس با دفتر ژیکاوا استان البرز 32748516 026 و 09102500175

     

    ژیکا اپوکسی گروت

    این مورد نیز محصولی سه جزئی است که شامل رزین اپوکسی مرغوب، هاردنر و فیلر مخصوص می‌‌باشد. شما می‌توانید از این محصول برای نصب بولت، گروت‌ریزي در محیط هاي شدیدا خورنده و در معرض مواد شیمیایی و همین طور کارهاي فوق سنگینی که به مقاومت کششی و خمشی بالایی نیازمند هستند، استفاده نمایید. باید اضافه کنیم که ژیکا اپوکسی گروت در بسیاري از کاربري‌هایی مانند تعمیرات پل‌ها و جاده‌ها که سرعت سخت شدن آنها از اهمیت بالایی برخوردار است به جاي گروت پایه سیمانی قابل استفاده خواهد بود.

     

     

     

    سوالات متداول

     

    مزایای استفاده از گروت‌ها پایه سیمانی نسبت به ملات‌های سیمانی معمول ساختمانی چیست؟

    گروت‌ها ملات‌های آماده‌ای هستندکه تنها با اضافه شدن آب می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. دانه‌بندی و خواص فیزیکی و شیمیایی گروت‌ها طی آزمایشات مختلف بهینه شده و دارای عیار سیمان بالایی می‌باشند. از آن جا که گروت‌ها تحت بارهای شدید استاتیکی و دینامیکی قرار می‌گیرند، باید پرمقاومت و نفوذ‌ناپذیر در مقابل حملات شیمیایی باشند. در ساخت آن‌ها از مواد روان‌کننده و منبسط‌کننده استفاده می‌‌شود تا علاوه بر خاصیت کاهندگی میزان آب، بدون انقباض باشند.

    ملات‌های ساده فاقد این عملکردها می‌باشند و روانی و کارایی مورد نظر را ندارند.

     

    یک ملات گروت آماده مصرف باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟

    یک ملات گروت آماده باید یک مخلوط همگن، قوام‌یافته و سیال باشد و بتواند به راحتی بین قالب‌ها و زیر بیس‌پلیت‌ها جاری شود. گروت نباید دچار از هم گسیختگی آب و سنگدانه شود. گروت نباید به هیچ عنوان ته‌نشین شود و بدون جمع‌شدگی، بدون انقباض و دارای انبساط کنترل شده باشند.

     

    برای گروت‌ریزی در فضای باز چه تمهیداتی باید اندیشیده شود؟

    در فضای باز خطر تبخیر آب بتن در اثر تابش نور مستقیم آفتاب و یا وزش باد و یخ زدگی آب بتن در اثر آب وهوای سرد وجود دارد. در صورتی که آب اختلاط بتن برای تکمیل و انجام واکنش هیدراتاسیون لازم است و چنانچه در معرض عوامل جوی آب بتن دچار تغییرات شود بتن دچار ترک‌خوردگی و یا افت مقاومت می‌گردد. برای این کار علاوه بر اینکه قالب‌ها را از نوع فاقد جذب آب انتخاب می‌کنیم مقاطع زیرکار را پیش از اجرا کاملاً با آب شرب اشباع نموده و یا آب‌پاشی می‌کنیم و سطوح تازه گروت‌ریزی نشده را حداقل تا ۷ روز به طور پیوسته مرطوب نگه می‌داریم.

     

    عملکرد گروت‌های سیمانی منبسط شونده و عمل انبساط‌شوندگی چگونه است؟

    گروت‌های سیمانی منبسط‌شونده، ملات‌هایی آماده با مقاومت اولیه و نهایی بالا و زودرس است که بنا به دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرفی بستگی دارد. ملات‌های گروت آماده ژیکاوا به صورت پودر خشک در کیسه‌های ۲۰ و ۲۵ کیلوگرمی تولید و بسته‌بندی می‌شوند و پس از ترکیب با آب دارای خصوصیات انبساط حجمی دو مرحله‌ای می‌‌شوند.

    مرحله اول: انبساط گروت حاصل تصعید گازها بوده و هنگامی انجام می‌‌شود که پودر آماده گروت با آب ترکیب شود و ملات ۱۵ تا ۳۰ دقیقه به طول می‌انجامد.

    مرحله دوم : انبساط گروت نیز در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات است که یک یا دو روز بعد از اختلاط ملات شروع می‌‌شود.

     

    مدت زمان استفاده از گروت منبسط شونده ترکیب شده با آب چقدر است ؟

    به طور معمول تا زمانی که گروت حالت سیالیت یا روانی خود را از دست نداده است می توان آن را مصرف نمود اما در مورد گروت های منبسط شونده چون پس از ترکیب با آب فازاول انبساط خورا آغاز می کنند بهتر است برای دستیابی به انبساط بهینه فورا ملات گروت پس از ترکیب کامل با آب مورد استفاده قرار می گیرد.

     

    آیا می‌توان قبل از نصب بیس‌پلیت‌ها عمل گروت‌ریزی را انجام داد؟

    به طور معمول امکان گروت‌ریزی قبل از نصب سازه‌های فلزی وجود ندارد. گروت‌ریزی باید بعد از نصب بیس‌پلیت‌ها و تراز کردن انجام گیرد.

     

    آیا می‌توان گروت‌ریزی را در چند مرحله انجام داد؟

    گروت‌ریزی باید پیوسته و یکباره انجام شود و به همین دلیل باید برنامه‌ریزی لازم جهت گروت‌ریزی در مقاطع زمانی مناسب قبل از شروع کار انجام شود. گروت‌ریزی در چند مرحله به خصوص پس از رسیدن لایه زیرین به گیرش اولیه به هیچ وجه مناسب نیست و موجب گسیختگی بین لایه‌های گروت خواهد شد و ضعف شدید سازه‌ای ایجاد خواهد شد.

     

    آیا برای کاشت بولت و آرماتورهای تحت تنش و کشش زیاد می‌توان از گروت‌های پایه سیمان استفاده نمود ؟

    برای این کار استفاده از گروت‌های پایه سیمانی نسبت به ملاتهای سیمانی ارجحیت بیشتری دارد اما راه بهتر استفاده از گروت‌های اپوکسی است چون قدرت تحمل انواع بارهای ارتعاشی و ضربه‌ای را دارا می‌باشند.

     

    از نظر مقاومت چه اختلافی بین گروت‌های اپوکسی و گروت‌های پایه سیمان وجود دارد؟

    مقاومت فشاری گروت اپوکسی در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بیشتر از گروت های پایه سیمان است. همچنین زمان حصول مقاومت نهایی در گروت پایه اپوکسی بسیار کوتاه‌تر است. به گونه‌ای که در شرایط دمایی نرمال، گروت اپوکسی در کمتراز ۲۴ ساعت به مقاومت نهایی خود می‌رسد. مقاومت بالا و مدول الاستیسیته پایین‌تر گروت پایه اپوکسی در قیاس با گروت پایه سیمان، امکان جذب انرژی بیشتر تحت بارهای ضربه‌ای را نتیجه می‌دهد.

    نظرات
    انصراف از نظر Close